Het centrum van Arnhem heeft voor stadsmensen veel te bieden. Levendige winkelstraten, de markt, centraal station en bibliotheek zijn binnen handbereik. Voor een wandeling is het Sonsbeekpark op afstand. Tot deze regio gerekend wij ook de wijken Heijenoord en Lombok.
Specialistische ambulante begeleiding voor mensen die - met wat extra hulp - zelfstandig kunnen wonen. Ook bieden we Housing First (voor dak- en thuislozen), nazorg voor uitgestroomde cliënten en wij begeleiden we jongvolwassenen.
Lees verderSpecialistische ambulante begeleiding
U woont en voelt dat uw werkbezoeker regelmatig op bezoek komt. Als het nodig is, is er 24 uur per dag iemand van RIBW AVV bereikbaar.
Housing First
Housing First is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen die een eigen woonplek wensen en weer een zelfstandig leven willen opbouwen. Housing First helpt hen, vanuit het principe: eerst een huis, dan de zorg. Housing First biedt een opstap naar meer stabiliteit, herstel van eigenwaarde en een beter leven.
Nazorg voor uitgestroomde cliënten
Ondersteuning bij een terugval, kan het leven weer opgepakt worden. Ook als u voldoende hersteld bent, kan het gebeuren dat een keer wat minder goed met u gaat. Door snel in te grijpen, voorkomen we samen dat u opnieuw zorg nodig heeft.
Is zelfstandig wonen geen optie? Dan is specialistische begeleiding mogelijk binnen een beschermende woonvorm. Hier woont u onder begeleiding: alleen of in een groep met een gemeenschappelijke huiskamer. De begeleiding is 24 uur per dag bereikbaar.
Zorgbemiddeling bestaat uit kortdurende praktische begeleiding en advies aan mensen die zelf de weg naar hulp niet weten te vinden of die zijn vastgelopen in het hulpcircuit. We bieden hulp bij het leggen van contact met instellingen op het gebied van zorg, wonen, werken en geld.
Voor specifieke doelgroepen is er specialistische begeleiding: thuis of in een beschermende woonvorm. In Arnhem Centrum begeleiden we ouderen met een verzorgingsbehoefte, mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en mensen uit het forensische circuit.
Lees verderOuderen met verzorgingsbehoefte (Beschermd Wonen Plus)
Oudere cliënten die naast begeleiding ook lichamelijke en medische zorg nodig hebben, kunnen terecht in verzorgings- en verpleeghuis Huize Kohlmann. RIBW AVV werkt hier samen met Insula Dei/Huize Kohlmann.
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Er is begeleiding in beschermende woonvormen en ambulante begeleiding. We werken met NAH van Pro Persona.
Cliënten met een forensisch psychiatrische achtergrond
Cliënten met een forensisch psychiatrische achtergrond kunnen voor specialistische
begeleiding in een beschermende woonvorm terecht of krijgen ambulante begeleiding thuis.
Gaat het even minder goed? Dan is er de mogelijkheid voor een kortdurend verblijf met specialistische begeleiding. In Arnhem Malburgen biedt deWaard een combinatie van kortdurend verblijf met behandeling en begeleiding.
Meedoen in de wijk, vrijwilligerswerk doen, een opleiding volgen of weer aan het werk? Bekijk de mogelijkheden in Arnhem Centrum zoals Koffiehuis De Oude Doelen.
Lees verderWe werken nauw samen met werkgevers, ROC’s, wijkbewoners en andere organisaties in de regio. Er zijn laagdrempelige inloopruimtes of (eet)cafés. Ook kunnen cliënten meedoen aan tal van activiteiten in de wijk, bij voorkeur georganiseerd door (cliënt)kwartiermakers. Cliënten kunnen in de kaartenbak zoeken naar meer activiteiten in deze regio.
Koffiehuis De Oude Doelen
Inloopvoorziening met eetcafé. Het koffiehuis organiseert regelmatig activiteiten zoals cursussen, workshops, tentoonstellingen en kleinschalige evenementen. Vrijwilligers (zowel cliënten als niet-cliënten) verrichten eenvoudige horecawerkzaamheden.
Kwartiertafel
Verschillende organisaties, ondernemers, kwartiermakers en bewoners in de wijk doen mee aan de kwartiertafel. Ze verkennen de participatievraag van individuele cliënten en zoeken naar een passend aanbod. De kwartiertafel organiseert een ontmoeting tussen ‘vrager’ en ‘aanbieder’ en verdwijnt uit beeld als deze gekoppeld zijn.
ZO ambassadeurs en activiteiten
Regelmatig organiseren de ZO-ambassadeurs kleinschalige activiteiten en bijeenkomsten in het teken van herstel en eigen kracht. Denk bijvoorbeeld aan een filmavond, wandeling of groepsgesprek.