Westervoort, Duiven en Zevenaar liggen in de Liemers, een streek tussen de Rijn en de IJssel. Arnhem is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de Liemers zijn veel parken, sportaccommodaties en een rijk verenigingsleven.
Specialistische ambulante begeleiding voor mensen die - met wat extra hulp - zelfstandig kunnen wonen. Ook is er Centraal wonen, zorgbemiddeling en nazorg voor uitgestroomde cliënten.
Lees verderSpecialistische ambulante begeleiding
U woont en leeft zoveel mogelijk zelfstandig met hulp van uw begeleider die regelmatig op bezoek komt. Als het nodig is, is er 24 uur per dag iemand van RIBW AVV bereikbaar.
Centraal wonen
Mogelijk komt u in aanmerking voor Centraal Wonen. U huurt dan een zelfstandige woning bij een woningcorporatie via RIBW AVV. Ook hier komt uw begeleider regelmatig op bezoek. Bij Centraal Wonen liggen meerdere appartementen bij elkaar in de buurt. Zo kunt u hulp en steun van elkaar krijgen.
Nazorg voor uitgestroomde cliënten
Ondersteuning bij een terugval, zodat het leven weer opgepakt kan worden. Ook als u voldoende hersteld bent, kan het gebeuren dat het een keer wat minder goed met u gaat. Door snel in te grijpen, voorkomen we samen dat u opnieuw zorg en begeleiding nodig hebt.
Is zelfstandig wonen geen optie? Dan is specialistische begeleiding mogelijk binnen een beschermende woonvorm. Hier woont u onder begeleiding: alleen of in een groep met een gemeenschappelijke huiskamer. De begeleiding is 24 uur per dag bereikbaar.
Zorgbemiddeling bestaat uit kortdurende praktische begeleiding en advies aan mensen die zelf de weg naar hulp niet weten te vinden of die zijn vastgelopen in het hulpcircuit. We bieden hulp bij het leggen van contact met instellingen op het gebied van zorg, wonen, werken en geld.
Lees verderIn regio Westervoort werken zorgbemiddelaars voor de gemeente Westervoort en Duiven voor mensen binnen de OGGZ. In Duiven neemt een zorgbemiddelaar van RIBW AVV deel aan het sociaal team.
MinderVoor specifieke doelgroepen is er specialistische begeleiding: thuis of in een beschermende woonvorm. In Westervoort begeleiden we asielzoekers met psychiatrische problematiek en mensen met het syndroom van Korsakov.
Lees verderAsielzoekers met psychiatrische problematiek
Asielzoekers met psychiatrische problematiek kunnen Beschermd Wonen in Westervoort. Ook als ze geen status hebben, maar op medische gronden in ons land kunnen en mogen verblijven.Onze begeleiders zijn speciaal toegerust voor begeleiding van deze groep.
Mensen met het syndroom van Korsakov
Specialistische begeleiding voor mensen met een geheugenstoornis door overmatig alcoholgebruik.
Gaat het even minder goed? Dan is er in Arnhem de mogelijkheid voor een kortdurend verblijf met specialistische begeleiding. In Arnhem Malburgen biedt deWaard een combinatie van kortdurend verblijf met behandeling en begeleiding.
Meedoen in de wijk, vrijwilligerswerk doen, een opleiding volgen of weer aan het werk? Bekijk de mogelijkheden in Westervoort zoals de inloop, het eetcafé en de wandelcoach.
Lees verderWe werken nauw samen met werkgevers, ROC’s, wijkbewoners en andere organisaties in de regio. Er zijn laagdrempelige inloopruimtes of (eet)cafés. Ook kunnen cliënten meedoen aan tal van activiteiten in de wijk, bij voorkeur georganiseerd door (cliënt)kwartiermakers. Cliënten kunnen in de kaartenbak zoeken naar meer activiteiten in deze regio.
Wandelcoach
Een wandelcoach wandelt wekelijks op vrijdagochtend met cliënten.
Kwartiermaken
Kwartiermakers wijzen u de weg naar activiteiten en voorzieningen in de wijk. Ze werken samen met een professionele kwartiermaker van een welzijnsinstelling. Zelf zijn ze ook cliënt (geweest). Ze weten door hun eigen ervaring hoe moeilijk dat soms is en wat u daarbij allemaal tegen kunt komen. Er is een nauwe samenwerking met de kwartiermaker van welzijnsinstelling Mikado.
ZO ambassadeurs en activiteiten
Regelmatig organiseren de ZO-ambassadeurs kleinschalige activiteiten en bijeenkomsten in het teken van herstel en eigen kracht. Denk bijvoorbeeld aan een filmavond, wandeling of groepsgesprek.